


Cellagon Aurum 80 składników odporność z natury
Cena regularna:
329,00 zł
towar niedostępny

Opis
Cellagon Aurum® jest aktywną ochroną dla zdrowia i komórek naszego organizmu. W przeprowadzanym badaniu in vivo , badano wchłanianie wybranych substancji odżywczych z jelita do krwi i wzrost ochrony antyoksydantów po spożyciu Cellagonu Aurum®.
Badanie to wyraźnie wykazało, że witamina C znajdująca się w składzie Cellagonu Aurum® (mierzona jako przedstawiciel/w zastępstwie dla rozpuszczalnych w wodzie witamin, minerałów, pierwiastków śladowych i substancji bioaktywnych) oraz witamina E (dla wszystkich rozpuszczalnych w tłuszczach substancji) zostaje optymalnie wchłonięta przez organizm.
Równocześnie badane wartości TEAC we krwi, po wypiciu Cellagonu Aurum®, pokazały olbrzymie możliwości antyoksydacyjne. Przede wszystkim lipofilowa ochrona organizmu (rodniki lipidowe są jeszcze grożniejsze niż rozpuszczalne w wodzie wolne rodniki), to znaczy ochrona tkanki komórkowej polepszyła się w bardzo dużym stopniu.
WNIOSEK ?
Cellagon Aurum® zrównoważony , w pełni naturalny i płynny środek spożywczy doskonale służy ludzkiemu organizmowi, odżywiając jego komórki. Zaopatruje komórki ludzkiego organizmu, a w szczególności błony komórkowe w substancje ochronne i w ten sposób chroni je przed oksydacją (utlenianiem). Dlatego właśnie Cellagon Aurum® pełni tak ważną rolę w aktywnej ochronie zdrowotnej.
|
|
Cellagon aurum® - codzienny koktajl pełen zdrowia.
Aby zachować dobre zdrowie, sprawność fizyczną i intelektualną powinniśmy regularnie dostarczać naszemu organizmowi pełnowartościowej, zdrowej żywności, która pokryje jego zapotrzebowanie w niezbędne składniki energetyczne i odżywcze.
Dlatego biologicznie aktywny produkt, jakim jest Cellagon aurum® jest idealnym rozwiązaniem dla tych osób, które chcą się prawidłowo i zdrowo odżywiać, dostarczajac swojemu organizmowi specjalnie wyselekcjonowanych i w 100% naturalnych substancji odżywczych.
Skład Cellagonu aurum® dostosowany został do codziennych potrzeb naszego organizmu, a dokładniej - jest specjalnie opracowanym menu dla jego komórek. Jego receptura jest prosta i , składa się z ponad 80 składników obejmujących różne warzywa, owoce, przyprawy, grzyby, wysokowartościowe oleje i specjalnie dobrane białka. Wszystkie te składniki zostały szczegółowo wyszukane, przebadane, i naukowo dobrane, a pózniej zestawione, w taki sposób, aby stanowiły wartościowy i zgodny z zapotrzebowaniem naszego organizmu pokarm.
Zdecydowana wiekszość problemów zdrowotnych ma swój początek, w jelitach które w wyniku zaburzeń trawiennych zawierają szkodliwe substancję i mikroorganizmy przedostające się do wnętrza ciała . Jest wiele trucizn produkowanych w jelicie grubym, które nieusuwane prawidłowo przenikają do krwiobiegu, niektóre z nich potfafią być bardzo aktywne i mogą nam poważnie zaszkodzić.
Mamy też sprzymierzeńców - miliony bakterii wspomagających prawidłowy rozkład pokarmów, jednocześnie chroniących nasz organizm przed chorobami. Własnie o tych pomocników powinniśmy szczególnie dbać aby cieszyć się dobrym zdrowiem .
Ważne substancję spożywcze dla naszego jelita i jego mieszkańców to probiotyczne substancje spożywcze np;
- inulina pozyskiwana ze słonecznika bulwiastego, pektyny owocowe i oligofruktoza, grzybki shiitake i aloes, gwarantują właściwe odżywianie naszych komórek jelitowych w polisacharydy, sfermentowany kwas mlekowy z kumys dla właściwej flory bakteryjnej .
Dlatego szczególną uwagę poświęcono doborowi specjalnych substancji odżywczych i regenerujących pracę jelita jako centrum naszego zdrowia, wątroby, nerek i krwi. Do produkcji Cellagonu aurum® wybieramy tylko wyselekcjonowane produkty, pochodzące z ekologicznych upraw. Również dalsze procesy przetwarzania poddawane są ścisłej kontroli laboratoryjnej w dbałości o jakość. Tylko specjalny proces obróbki - w wysokiej próżni i w niskiej temperaturze może zagwarantować, że wszystkie te cenne, wspierające nasze zdrowie działania składników, nie zostały utracone. Ta wyróżniająca Cellagon Aurum® jakość, została wielokrotnie potwierdzona przez niezależne laboratoria, kontrole i studia naukowe niemieckich uniwersytetów.
Krótki wgląd w tylko niektóre z wielu składników Cellagonu aurum® pokazuje różnorodność i bogactwo zastosowanych w nim składników
- Olej z pestek głogu, bogaty w witaminę E dostarcza cennych olejów-, linol- i kwasy linolenowe, które cenione są przede wszystkim za swoje hamujące i antyzapalne oraz antyalergiczne właściwości. Również olej z nasion ogórecznika mogący zawierać do 45% nienasyconych kwasów linolenowych. Właśnie te kwasy tłuszczowe omega-6, są szczególnie ważne ponieważ wspomagają powstawanie w organizmie substancji przeciwzapalnych i antyskurczowych.
- Probiotyczny błonnik- oligofruktosa wspomaga nasze trawienie i sprzyja rozwojowi ważnych dla naszego zdrowia bakterii, znajdujących się w jelicie grubym. Do tego wpływa pozytywnie na przemianę kwasów tłuszczowych, co obniża poziom cholesterolu.
- Poprzez fermentację kwasu mlekowego obniża się wartość pH, dzięki czemu wiele warzyw i owoców są w lepszy sposób trawione, nie tracąc niepotrzebnie cennych witamin. Ponadto fermentacja kwasu mlekowego warzyw ma zdrowotny wpływ na jelito. Niski poziom wartości pH stymuluje rozmnażanie się kultur dobrych bakterii i w ten sposób stabilizuje pozytywnie nasza florę bakteryjną.
- Produkcja energii w naszych komórkach jest zależna przede wszystkim od koenzymu Q10, który pobudza i wpływa między innymi na przepuszczalność ściany komórkowej, która dostarcza istotne życiowo substancje.
Oprócz tego ma bardzo silne działanie antyokydacyjne (przeciwutleniające), dzięki czemu chroni nasze komórki przed szkodliwymi wolnymi rodnikami i wspomaga proces odtruwania (detoksu) . Ponieważ z wiekiem produkcja koenzymu Q10 w organizmie spada, bardzo ważne jest aby uzupełniać jego poziom poprzez właściwe odżywianie.
Opis niektórych , wybranych składników Cellagonu aurum®
TRAWA PSZENICZNA
Nasza trawa pszeniczna jest zbierana wtedy, gdy zielone, pełne energii i życia źdźbła, całą swoją siłę życiową kierują na ukształtowanie kłosów – to właśnie jest najlepszy czas zbiorów. Zachowując pełnię bogactwa tak cennych roślinnych substancji, zbieramy trawę pszeniczną aby jej składniki dostarczały zdrowia, witalności i energii, a ponieważ w tych młodych roślinach znajduje się np. 9 razy więcej naturalnej witaminy B2 niż w szpinaku, 5 razy więcej witaminy C niż w pomarańczach, 5 razy więcej magnesu niż w bananach, jest ona witaminową bombą.
W produktach Cellagon aurum® oraz Cellagon vitale plus® ten cenny dar natury jakim jest trawa pszeniczna, zbierany jest nie jako pszenica ale jeszcze jako trawa, jest on szczególnie cenny i bogaty w substancje odżywcze, a przy tym w 100% pozbawiony glutenu. Wszystkie produkty Cellagonu® posiadają atesty stwierdzające, że nie zawierają glutenu.
KOBYLE MLEKO
Znany już w starożytności i ceniony lek naturalny odkryty ponownie
Mleko kobyle jako środek spożywczy jest nam dużo mniej znany niż krowie mleko. W Azji cieszy się długą tradycją i ceniony jest jako naturalny środek leczniczy. Już 3.000 lat przed Chrystusem, był używany przez Chińczyków, którzy zaobserwowali i wykorzystywali jego właściwości lecznicze, związane z wątrobą.
Kobyle mleko jest dużo chudsze niż mleko krowie, posiada jednak dużo więcej serwatki białkowej i cukru mlekowego, stad jego słodkawo-orzechowy posmak. Jego skład jest bardzo zbliżony do mleka kobiecego, dostarcza obok wielu witamin również nienasycone kwasy tłuszczowe. W ten sposób wpływa antybakteryjnie, wspiera krążenie i wzmacnia system odpornościowy organizmu.
L-KARNITYNA
L-karnityna jest ważną dla rozwoju i funkcjonowania naszego organizmu substancją witaminopodobną , która pełni bardzo ważną rolę w procesie przemiany materii.
Amerykański specjalista od żywienia opisuje w następujący sposób:
L-karnitynę, jako substancję niezbędna dla naszego organizmu i pelniącą następujące funkcje
- spala komórki tłuszczowe
- pozwala na skurcze mięśni
- gwarantuje wytrzymałość sportową, fizyczną
- utrzymuje zdrowotność serca
- reguluje gospodarkę proteinowa organizmu
L-karnityna odpowiedzialna jest za spalanie tłuszczu i związaną z tym produkcję energii, które są od siebie zależne i można je opisać w następujący sposób
TŁUSZCZ + TLEN + L-KARNITYNA = ENERGIA
OD STÓP DO GŁOWY WŁAŚCIWE ODŻYWIANIE
W codziennym pośpiechu pomiędzy domem, pracą i życiem rodzinnym brakuje nam wolnego czasu często zaniedbujemy właściwe odżywianie.
Najnowsze badania wyraźnie pokazują: jesteśmy co prawda syci ale wyjątkowo źle odżywieni. Co robić gdy brakuje nam wolnej chwili aby przyrządzić pełnowartościowe posiłki lub kiedy nie smakują nam warzywa?
Sięgając po Cellagon Aurum® zapewniamy sobie codzienną naturalną ochronę, właściwą porcję substancji odżywczych oraz dawkę niezbędnego budulca - tak potrzebnego dla regeneracji naszych komórek.
W każdej porcji tego bioaktywnego koncentratu drzemie siła ponad 80 owoców i warzyw , wysokowartościowych olejów, ziół i innych substancji pochodzenia roślinnego.
|
WŁAŚCIWE ODŻYWIANIE WSZYSTKICH KOMÓREK Pięć porcji warzyw, owoców to rekomendowane przez dietetyków dzienne spożycie tych produktów. Zachowanie takiej liczby porcji sprawia, że witaminy, których nasz organizm nie jest w stanie magazynować, są mu dostarczane w sposób ciągły. Wprowadzenie tej zasady do codziennego jadłospisu, to najbardziej naturalny sposób na zdrowie i doskonałe samopoczucie.Wtedy zapewniamy sobie tak niezbedną codzienną dawkę witamin, soli mineralnych, wtórnych substancji roślinnych , koenzymów, kwasów tłuszczowych i wielu innych substancji. |
|
Czy wiesz, że spożywanie pięciu porcji warzyw i owoców codziennie zmniejsza ryzyko zachorowalności na choroby nowotworowe o 50% ? |
JAK DZIAŁA CELLAGON AURUM ?
- jest preparatem probiotycznym, który przywraca naturalną florę bakteryjną jelita grubego - poprawia odporność organizmu
- posiada silne antynowotworowe działanie, odkwasza organizm, jest to tzw. detoks, który pozwala na pozbycie się złogów i toksyn z organizmu, wpływa oczyszczająco i regenerująco na ludzki organizm, a zwłaszcza na jelito grube, nerki i krew, poprawia jakość i morfologię krwi przyczyniając się do zwiększenia produkcji czerwonych ciałek
- pomaga w regeneracji organizmu po chemioterapii, terapii antybiotykowej i hormonalnej, anemii oraz po przebytych operacjach i zabiegach
- wpływa pozytywnie na pracę, oczyszczenie i regenerację nerek, zwłaszcza w takich schorzeniach jak kamica nerkowa, dna moczanowa, odżywia wszystkie komórki organizmu poprawiając samopoczucie, dodając energii, likwidując uczucie zmęczenia i wyczerpania, oczyszcza wątrobę, usuwa nadmiar wody z organizmu
- wpływa pozytywnie na regulację zaburzeń hormonalnych
- likwiduje wolne rodniki powstające na skutek procesów metabolicznych
- redukuje ryzyko choroby serca układu krążenia i cukrzycy
- znacznie redukuje poziom cholesterolu
- wzmacnia ogólną kondycję fizyczną
- zawiera naturalne kwasy tłuszczowe Omega 3 i Omega 6 dobrane we wlaściwym stosunku 1:5 gwarantującym wzajemne się ich uzupełnianie i oddziaływanie. Dzieki temu wypłukują one nieporządane tłuszcze z krwiobiegu.Dlatego Cellagon aurum zawiera dwa ich rodzaje ;z pestek głogu ( Omega 3 ) oraz nasion ogórecznika (omega 6)
- zawiera SPS (wtórne substancje roślinne fitochemikalia) przyczyniają się one do;
- zmniejszenia ryzyka chorób nowotworowych, działają przeciwnowotworowo, zahamowania tworzenia się wolnych rodników i inntyh szkodliwych cząstek, działanie przeciwutleniające, działa immuno-modulacyjnie, chroni przed infekcjami wywołanymi przez grzyby, bakterie, i wirusy, dzialanie antymikrobiologiczne,
- redukują ilość szkodliwych lipidów, dodatkowo oddziaływują hamująco na nienaturalny podział komórek (supressing).
CELLAGON AURUM - WSKAZANIA LECZNICZO - WSPOMAGAJĄCE
- przy obniżonej odporności organizmu
- uczuciu ciągłego przemęczenia, braku energii
- po przebytych operacjach, zabiegach, chemioterapii, terapii hormonalnej, terapii antybiotykowej
- zaburzeniach pracy nerek, zaburzeniach pracy jelita grubego , syndromie jelita drażliwego, kłopotach związanych z przemianą materii i trawieniem
- zaburzeniach snu
- nadciśnienie /niedociśnienie, przewlekłe choroby serca, choroby układu krążenia i cukrzyca, niewydolność żył, obrzęk nóg /dna moczanowa
- chroniczne zapalenie zatok, zawroty głowy, migreny
- przewlekłe choroby związane z pracą nerek
- polecany jest dla pacjentów onkologicznych
- polecany przy menopauzie
- leczy przeziębienia i zapalenia górnych dróg oddechowych
- działa antybakteryjnie
STOSOWANIE
- Cellagon aurum polecany jest dla osób w każdym przedziale wiekowym
- Cellagon aurum jest szczególnie polecany dla Kobiet w ciąży i matek karmiących. To wręcz doskonałe źródło witam, soli mineralnych, białek oraz wysokowartościowych kwasów tłuszczowych jak i antyoksydantów.
- Osoby przyjmujące leki mogą z powodzeniem stosować Cellagon Aurum równocześnie, wspomaga on dodatkowo działanie lekarstw oraz przyśpiesza oczyszczanie wątroby z toksyn i trzustki po ich stosowaniu.
ZALECENIE PRZYJMOWANIA:
1 butelka zawiera 500ml koncentratu
Zaleca się w początkowej fazie tzw. odbudowy organizmu tj. 100 dni spożywanie 2 razy dziennie Cellagonu Aurum w ilości 10 ml zmieszanego z 120 ml wody naturalnej.
Po tym czasie można przejść do dawki 10 ml Cellagonu Aurum rozcieńczonego w 120ml wody mineralnej lub soku. Naturalnie mętny.
Butelka koncentratu pozwala na przygotowanie 50 porcji gotowego preparatu dla osoby dorosłej.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Dzieciom podaje się 1ml koncentratu zmieszanego z 100 ml wody, na każdy rok życia, np, 3 letnie dziecko to dawka 3ml + 100ml wody naturalnej.
Skład :
1. wiśnia acerola
2. aloe vera
3. arcydzięgiel litwor
4. anyżek
5. jabłko
6. aromat naturalny
7. karczoch
8. drożdże piwne
9. olej z nasion ogórecznika
10. pokrzywa
11. brokuł
12. zarodki, kiełki gryczane
13. wapno calcium
14. karnityna L/karnityna
15. czystek
16. koenzym Q10
17. olej (DHA docosahexaen kwas) z mikroalgi schizochytrium
18. żelazo
19. fenkuł
20. pektny owocowe
21. mleczko pszczele
22. betaglukan
23. glutation (antyoksydant)
24. goji (jagoda licyjska)
25. owoce garnatu
26. zielona kapusta
27. owoce dzikiej róży
28. olej z pestek głogu
29. jagody
30. hibiskus
31. czarny bez
32. chmiel
33. czarna porzeczka
34. rumianek
35. rzeżucha
36. kminek
37. dynia
38. olej z pestek dyni
39. herbata lapacho
40. lecytyna (jajko)41. lecytyna (soja)
42. limetka
43. kwiat lipy
44. mlecz
45. magnez
46. owoc marakuji
47. yerba mate
48. naturalna woda mineralna
49. marchew
50. oligofruktoza
51. OPC ( ekstrakt z pestek winogron)
52. pomarańcza
53. czerwony olej z owoców palmy
54. papryka
55. kwiat passiflory
56. pietruszka
57. woda zródlana
58. kasza quinoa
59. rozmaryn
60. czerwone buraki
61. szałwia
62. rokitnik
63. skrzyp
64. krwawnik pospolity
65. jagody cytryńca chińskiego
66. szczypiorek
67. selen
68. grzybki shiitake
69. kobyle mleko
70. sukraloza
71. pomidory
72. słonecznik bulwiasty
73. winogrona
74. pestki winogron
75. witamina E
76. głóg jednoszyjkowy
77. trawa pszeniczna
78. cynk
79. melisa cytrynowa
80. cebula
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Ania
Polecam dla dzieci z obniżoną odpornością, jest bardzo skuteczny.
Ewa
Stosuję od kilku lat w związku z 2 chorobami autoimmunologicznymi na które choruję, wszystkie wyniki badania krwi są znacznie lepsze również odporność i ogólne samopoczucie, wcześniej często miałam niedobory magnezu, potasu i witaminy D. Moim zdaniem w tej postaci minerały i witaminy są o wiele lepiej przyswajalne
Ania
Cellagon brałam przez 2 lata, nie chorowałam mialam bardzo dużo energii. Niestety po 3 latach kiedy juz nie bralam witamin zachorowałam zmutowany wirus następnie po tygodniu angina. Nie maglam wyjsc z tych choróbsk. Córka zachorowała na krztusiec po chorobie nie mogła wyjść na prostą. Po kilkunastukrotnym zażyciu cellagon, nabrała sił i przestala kaszlec. Te witaminy maja niesamowita moc. Polecam. Polecam. Polecam!!!!!