


Toda krople HEARTofGOLD Formula™ 120 ml
Opis
- Czosnek Zwyczajny (Allium Sativum) (ang: Garlic)
- Głóg (Crataegus Oxyacantha) (ang – Hawthorn)
- Borówka Czarna (Vaccinium Myrtillus) (ang: Bilberry)
- Rokitnik Pospolity (Hippophae Rhamnoides)- (ang: Sea Buckthorn)
- Papryka Ostra (Capsicum Frutescens)- (ang: Cayenne Pepper)
Opis składników:
Czosnek Zwyczajny- (Allium Sativum)

Czosnek zajmuje czołowe miejsce wśród jarzyn i warzyw mogących się przyczynić do utrzymania dobrego zdrowia. Czosnek zawiera m.in.: wapń, mangan, żelazo, cynk, fosfor, chlor, jod, kwas nikotynowy, witaminy: B1, B2, C.Czosnek zawiera też selen i inne substancje z grupy przeciwutleniaczy.
Głóg – (Crataegus Oxyacantha)

Borówka Czarna - (Vaccinium Myrtillus)

Czarną jagodę, zwaną również borówką czernicą, nazwać można bez przesady, rośliną cudowną, gdyż posiada właściwości odmładzające
i oczyszczające organizm . Owoce zawierają: garbniki katechinowe, antocyjany (pochodne delfinidyny), cyjanidyny, malwidyny, peonidyny, petunidyny – mieszanina zwana myrtyliną), kwasy organiczne, pektyny, związki cukrowe, karotenoidy, witaminy (C i z grupy B).
Rokitnik Pospolity - (Hippophae Rhamnoides)

Olej ten ma wysoką wartość odżywczą gdyż zawiera procentowo duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych. Rokitnik jest doskonałym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych dla utrzymania dobrego zdrowia i, normalnego wzrostu i rozwoju. To zapewnia naturalny olej z nasion w stosunku 1:1 omega-3 do omega-6. Rokitnik zawiera więcej kwasu linolenowego , niż jakikolwiek inny olej.
Rokitnik jest również doskonałym źródłem kwasu oleinowego . Przetwory z rokitnika są bardzo dobrym źródłem witamin, zwłaszcza witaminy C. Stosuje się je w profilaktyce i leczeniu infekcji bakteryjnych i wirusowych, stanów zapalnych, osłabienia odporności i biegunkach. Tłusty olej z owoców rokitnika zawiera witaminę E i karatenoidy. Działa gojąco na oparzenia, odleżyny, stany zapalne narządów rodnych oraz uszkodzenia i choroby skóry.
Składniki Rokitnika:
- Witamina C
- Witamina E
- Beta-karoten
- Pozostałe witaminy
- Omega-3 kwasy tłuszczowe
- Omega-6 kwasy tłuszczowe
- Omega-9 niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe
- Flawonoidy
- Pierwiastki śladowe, 11 z 14 podstawowych pierwiastków śladowych, w tym wapnia, żelaza, manganu, boru, wapnia, krzemu i innych
- Aminokwasy (18 aminokwasów zostało znalezionych w owocach rokitnika) Innych biologicznie aktywnych związków
Papryka Ostra – (Capsicum Frutescens)

Zawiera przeciwutleniacze: betakaroten i fenole oraz sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, miedź, fosfor, chlor, karoten, witaminy: E, B1, B2, C, kwas nikotynowy. To jedno z najbogatszych źródeł witaminy C, zawiera jej więcej niż pomarańcza. Pobudza trawienie i przyspiesza przemianę materii, chroni śluzówkę żołądka. Doskonały dla palaczy, astmatyków, cierpiących na przewlekłe infekcje górnych dróg oddechowych. Działa rozgrzewająco na organizm i jest bardzo wskazany w naszym klimacie.
Wszystkie składniki tej formuły rosną bez interwencji chemicznej i genetycznej (NO GMO).
SKŁAD ziół TODA:
STOSOWANIE ziół TODA:
Bardzo ważny jest sposób dostarczenia tych ziół do naszego organizmu. Aby zapewnić najlepsze i najszybsze wchłanianie do obiegu krwi, krople te należy brać pod język.
Dawkowanie ziół TODA:
15 do 20 kropli 3 razy dziennie (pod język trzymając 1 do 2 minut, najlepiej na pusty żołądek, do ok. 30 minut przed posiłkiem).
Branie kropli ułatwia załączony do butelki zakraplacz.