Producenci
Wersje językowe
Waluty

Young Living Cypress olejek eteryczny cyprysowy 15 ml.

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 136,00 zł 136.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Young Living  Cypress olejek eteryczny cyprysowy 15 ml.

https://docs.wixstatic.com/ugd/ddeb0c_1dfb639b9a04460f956e7757e26e091d.pdf

Od 25 lat nasze zobowiązanie do jakości Seed to Seal® jest zarówno dla ciebie obietnicą, 
jak i odzwierciedleniem naszego poczucia globalnego zarządzania i odpowiedzialności.
Wierzymy, że chcesz tylko tego, co najlepsze dla swojej rodziny i dla siebie - produktów, które są oryginalne,
wolne od szkodliwych materiałów syntetycznych i niezrównanej czystości.
Nasza własna obietnica Seed to Seal jest naszą obietnicą złożoną tobie, ziemi i nam samym,
że produkty Young Living będą najlepsze dostępne teraz i zawsze. Seed to Seal i jego trzy filary - pozyskiwanie, nauka i standardy - są wlewane w każdy aspekt
naszych wymagających procesów produkcji olejków eterycznych, zarówno w naszych własnych gospodarstwach,
jak i naszej starannie wyselekcjonowanej rodzinie gospodarstw partnerskich. Seed to Seal jest wprowadzany
do naszych żmudnych testów jakości i ponownych testów, aby zapewnić, że twoja rodzina
cieszy się najczystszymi produktami olejków eterycznych na świecie.
Ostatecznie Seed to Seal przenika wszystko, co robimy.
Wiemy, że dla nas - i dla Ciebie - po prostu nic innego nie zrobi.

Olejek cyprysowy / Cypress (Cupressus sempervirens) wytłacza się z liści i szyszek cyprysa (Cypressus sempervirens),

drzewa tak charakterystycznego dla krajobrazu śródziemnomorskiego i tak bliskiego nam dzięki obrazom Cezan-ne'a i Van Gogha.

W naszej wyobraźni cyprys łączy się także z cmentarzami, w związku z prastarą tradycją wywodzącą się jeszcze od starożytnych

Egipcjan i Rzymian, którzy poświęcali to drzewo bóstwom zaświatów i śmierci.

Drugi człon łacińskiej nazwy sempewirens oznacza „wiecznie żywy" i odnosi się do wiecznie zielonych liści cyprysa.

Nigdy nie zanikająca zieleń drzewa może również symbolizować życie pośmiertne.

Olejek cyprysowy zawiera następujące substancje:

  • d-pinen,
  • d-kamfen,
  • d-sylwestren,
  • cymen,
  • sabinol,
  • alkohol terpenowy,
  • cyprysową kamforę.

Olejek jest bezbarwny lub żółtawy, ma przyjemny, dymny, żywiczny, przypominający terpentynę zapach,

ale nie tak silny jak olejek jałowcowy.

Ma silne działanie ściągające.

Jest bardzo przydatny jako środek do pielęgnacji cery tłustej i nazbyt uwodnionej.

Często stanowi składnik męskich kosmetyków ze względu na swe antyseptyczne

i ściągające właściwości oraz żywiczny zapach (znajdujemy go na przykład w płynach po goleniu), jest też dobrym dezodorantem.

Olejek cyprysowy to również doskonały środek odstraszający owady.

Można go używać do ochrony psów przed pchłami.

Jest to podwójnie pożyteczne, ponieważ jako dezodorant w dużym stopniu usuwa on także nieprzyjemny psi zapach,

który zwłaszcza latem bywa raczej uciążliwy.

Jego aromat łagodzi poczucie straty i tworzy świadomość bezpieczeństwa i ugruntowania.

Pomaga także uleczyć emocjonalną traumę.

Sposób użycia:

  • rozcieńczamy woleki V-6 w stosunku 1:1, smarujemy, wmasowujemy, stosujemy na wybrane punkty, smarujemy czakry, rozpylamy, inhalujemy, dodajemy do pożywienia...

Uwagi:

  • Jeśli jesteś w ciąży lub pod opieką lekarza, skonsultuj się z lekarzem.
  • Nie używaj w pobliżu ognia, ognia, ciepła lub iskier.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl